Examenele scrise la Matematică sunt structurate în trei subiecte, fiecare având câte 30 de puncte. 10 puncte vor fi acordate din oficiu.
Subiectele la Matematică vor avea grad de dificultate diferit (M1, M2, M3 sau M4), în funcție de profilul sau specializarea studiate de elevi în cei patru ani de liceu.
La profilul tehnologic a picat varianta cu numărul 7.
Potrivit Ministerului Educației, sesiunea august – septembrie 2022 a examenului național de bacalaureat a început marți, 16 august, cu aproape 35.000 de candidați înscriși, cu proba la limba și literatura română.
Toate elementele organizatorice de la proba de Limba româb+nă vor fi respectate și la această etapă. Candidații vor așezați câte unul în bancă, alfabetic. În intervalul 8:30 – 9:00, candidații vor fi legitimați și li se va explica modul de desfășurare a probei. Începând cu ora 9:00, candidații vor primi broșura cu subiectele și hârtie ștampilată pentru ciornă.
Candidații vor completa caseta de identificare (în maximum 15 de minute), iar asistenții vor verifica datele înscrise de candidați și vor secretiza caseta.
Apoi primesc subiectele sub formă de broșură, putând să solicite și pagini suplimentare dacă este cazul. Acestea se vor adăuga prin capsare în alte două locuri, situate între cele trei locuri inițiale. Broșura se predă la finalul probei și, întrucât conține subiectele și rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaților.
Probele se vor desfășura în 138 de centre de examen, după următorul calendar oficial al Bacalaureatului de toamnă 2022:
Probele de evaluare a competențelor (lingvistice și digitale) sunt programate în intervalul 22 – 29 august (cu excepția zilelor de 27 și 28 august).
Astfel, afișarea primelor rezultate, în format anonimizat, conform prevederile specifice în vigoare (Regulamentul general privind protecția datelor – GDPR), va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00). Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, în intervalul orar 12:00 – 18:00, atât în format clasic/letric, cât și electronic. În acest sens, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic inclusiv o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației este finală și poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere.
Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor (interval 1 – 2 septembrie), vor fi comunicate în data de 3 septembrie.
Probele scrise încep la ora 9:00, accesul elevilor în săli fiind permis până la ora 8:30.
Lucrările scrise pot fi elaborate într-un interval de lucru de trei ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor în sala de examen. Pentru rezolvarea subiectelor, candidații vor folosi numai cerneală sau pastă de culoare albastră, iar pentru scheme și desene vor utiliza numai creion negru. Pentru probele scrise la Matematică și Geografie, candidații pot apela doar la instrumente de desen. La probele scrise, mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită în sala de examen.